Sunday, April 8, 2007

Η απόπειρα στη Λευκάδα > ιστορικό

.

Λευκάδα 2001
1. Ο νυν Δήμαρχος Απολλονίων κος Λογοθέτης το 2001 επισκέπτεται την εταιρεία κατασκευής αιολικών εργοστασίων ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. γνωρίζοντας τους για τη ευκαιρεία να 'επενδύσουν' στο νησί (βλέπε συν. έγγραφο).
2. Η εταιρεία του δίνει (γραπτώς) συγκεκριμένες εντολές ως αντζέντη της για την εξασφάλιση της αποκλειστικής χρήσης του νησιού για τα εργοστάσια (o κος Λογοθέτης έχει άλλωστε προυπηρεσία στη μεθόδευση για το εργοστάσιο της Λακωνίας) (βλέπε σχετικό έγγραφο).
3. Ο κος Λογοθέτης έρχεται σε επαφή με την τότε Δημοτική Αρχή της οποίας η κρίση δεν επιβάλει να 'τους στείλουν 'από εκεί που ήρθαν', αλλά το συζητάει...!
4. Η εταιρεία εφαρμόζει τη γνωστή τακρική της: ξεκινάει τη συζήτηση για 2 μικρά εργοστάσια με σκοπό την επέκταση της άδειας όταν αυτή έχει αποκτηθεί. Προσκαλεί και φιλοξενεί δημοτικούς συμβούλους σε εγκαταστάσεις της στην Ισπανία. Πείθει μερικούς για τη σωτηρία του πλανήτη που η επένδυσή της θα φέρει. Πλησιάζει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Διοργανώνει τηλεοπτικές και άλλες δημόσιες συναντήσεις που ονομάζει 'ενημερωτικές' ενώ στην πραγματικότιτα είναι μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας τους (κάτι σαν τις συναντήσεις για τη διαφήμιση των πλαστικών τάπερ στα σαλόνια των κυριών) με συμετοχή πτυχιούχων 'μηχανικών' όλοι εμπλεκόμενοι στην βιομηχανία παραγωγής ανεμογεννητριών.

Λευκάδα 2005
5. 9.500 (Εννιάμισι χιλιάδες!!!) παρθένα στρέματα της Λευκαδίτικης γης (τα τελευταία εναπομείναντα) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ. Κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν κάνει ένσταση, ούτε αυτός ο Δήμος που τεράστιο κομμάτι της αξίας της περιουσίας του (μας) χάνεται σε μία νύκτα. Ο δήμος σήμερα δηλώνει ότι η πράξη αυτή είχε νόμιμα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους.
Οι πολίτες και κάτοικοι τότε δεν γνωρίζουν για την κλοπή αλλά κινητοποιούνται εναντίων του εργοστασίου καθώς το 'μυστικό' της μεθόδευσης διαρρέει. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη υποστεί την αποθήκευση της προόδου τους με την εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης στη περιοχή. Η εγκατάσταση των ανεμογενητριών θα επιφέρει την ολική καταστροφή του περιβάλλοντός τους και το γνωρίζουν.
Λευκάδα 2006
6. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ > Δημοτικές εκλογές > O Λογοθέτης (βλέπε συν.'εγγραφο), ως αναλαμβάνων δύσκολες αποστολές, μετακομίζει στη Λευκάδα μετά από πολλά χρόνια απουσίας και επιτυχημένης καριέρας στη Σουηδία και στη Θεσσαλονίκη και εκλέγεται δήμαρχος Απολλονίων στη Λευκάδα.!! Πριν τις εκλογές υπόσχεται οτι το θέμα του εργοστασίου εξαρτάται από τη βούληση των φηφοφόρων. Μετά τις εκλογές προσπαθεί να ενημερώσει για τα ΄καλά' της αιολικής ενέργειας οργανώνοντας 'ημερίδες' και τηλεοπτικές εκπομπές για να πείσει τους ιθαγεννείς μεταφέροντας τη νέα γνώση. Μαζί του (απαλά) και μέρος του γραπτού τύπου.
Η γραπτή δήλωσή του σχετικά με το πραγματικό του επάγγελμα (2001): ' Αυτή την περίοδο δημιουργούμε Αιολοκά Πάρκα στο Νομό Λακωνίας' δεν είναι ακόμη αρκετή για να του γυρίσει η Λευκάδα την πλάτη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του επιτρέπουν να προσβάλει τη νοημοσύνη όλων δηλώνοντας ότι ένα εργοστάσιο στη μικρή τουριστική Λευκάδα θα σώσει τον πλανήτη από τις εκπομπές CO2 της Αμερικής, Κίνας και Ινδίας. Ο λαός ανέχεται, και ένα μεγάλο ερωτηματικό δημιουργήται σε όλους μας.
Λευκάδα 2007
6. Στην Ελλάδα όπου όλα γίνονται είτε αργά είτε ανάποδα, δημοσιέυεται το χωροταξικό σχέδιο για τα αιολικά εργοστάσια. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η σύνταξη του σχεδίου αυτού έχει προσέξει να μην βληθούν τα ήδη κατατεθειμένα 'επενδυτικά΄σχέδια, το ίδιο ισχύει και για το εργοστάσιο της Λευκάδας.
Λίγο πριν το τέλος κάποιοι αντιδρούν. Ο Λογοθέτης ακολουθεί την προπαγανδιστική τακτική της εταιρείας: νέα ημερίδα με εργαζόμενους στη βιομηχανία παραγωγής ή υποστήριξης των εργοστασίων για 'ενημέρωση' του κόσμου, μονομερή ενημέρωση βέβαια, όπως πάντα. Γνωστά ονοματα άλλα εν γνώση τους και άλλα εν αγνοία τους παρουσιάζονται προς στήριξη της εγκατάστασης του εργοστασίου στη μικρή τουριστική Λευκάδα!.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μας παραδίδει πειραγμένες ψευδώς με photoshop φωτογραφίες με τις ανεμογεννήτριες να βρίσκονται σχεδόν χωμένες στη γη. 'Είδατε; δε φαίνονται'. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται...
Είναι πλέον φανερό ότι θα ενημερωνόμαστε μέχρι να συμφωνήσουμε ή μέχρι 'τα κέρατα' να εγκατασταθούν στο ευρύτερο σπίτι μας. Παρόν και ο νεαρός εκπρόσωπος της Greenpiece (σχεδόν πάντα), απούσα (και πάντα σοβαρή) η WWF. (σχόλια της WWF για το σχετικό χωροταξικό θα βρείτε στον κόμβο αυτό).

Ο κόσμος έχει αναστατωθεί με την ανήθικη πράξη χαρακτηρισμού της περιουσίας του από το Δασαρχείο. Οι μάσκες πέφτουν αργά αλλά σταθερά. Τόσο σταθερά όσο και η προσπάθεια των γερακιών για την εγκατάσταση των 'κεράτων΄όπου και όπως μπορούν, με οποιοδήποτε τίμημα η μέθοδο.
O μοναδικός Σύλλογος του νησιού που αντιστέκεται στο θέατρο του παραλόγου (Σαφφώ) παλεύει για τον τόπο του με προσωπική εργασία κόντρα στις μεθοδεύσεις των επαγγελματιών. Οι πολιτικοί παρακολουθόντας ακίνητοι επί έτη τελικά κάνουν το ποντάρισμά τους: 'ότι πει ο λαός'.

Ο λαός αυτός που αιμοδοτεί τους πονηρούς, ο λαός αυτός που θα ενημερώνεται μέχρι να συμφωνήσει, αυτός ο λαός που τελικά ποτέ δεν πίοστεψε ότι έχει τη δύναμη, που πάντα την έψαχνε μέσω της σχέσης του με το κόμμα και τη εξουσία, αυτός ο λαός που σε μία δυτική χώρα με ανατολική νοοτροπία νοιώθει μικρός, αδύναμος και μη ικανός. Αυτός ο λαός που ... αν ξεσηκωθεί ... δεν μας σώζει τίποτα. Είδωμεν.Εικόνα πάνω: επίσημη και γραπτή δήλωση του Δήμαρχου Απολλονίων: 'Την περίοδο αυτή δημιουργούμε Αιολικά 'Πάρκα' στο Νομό Λακωνίας'.

Φώτο πάνω: φωτομοντάζ ανεμογεννητριών χωμένων στο έδαφος έτσι που η λειτουργία τους είναι αδύνατη. Η εταιρεία παρέδωσε το παραπάνω στους ιθαγεννείς. Η απόπειρα απάτης επιφέρει νομικές ευθύνες?Φώτο πάνω: η πραγματικότητα της αλλοίωσης: δρόμοι πλάτους έξι μέτρων συνδέουν τις ανεμογεννήτριες μεταξύ τους. Υπάρχει υποσταθμός και κέντρο ελέγχου. Κάθε ανεμογεννήτρια βρίσκεται στο κέντρο αποψυλωμένης πλατείας εμβαδού 3 στρεμμάτων περίπου. Η αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος είναι καθολική. Ο θόρυβος από τις ανεμογεννήτριες δεδομένος. Η συνεισφορά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου μηδαμινή.

Φώτο πάνω: κι όμως φαίνονται...


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Φώτο πάνω: η έκταση της βιομηχανικής ζώνης


Φώτο πάνω: η βιομηχανική περιοχή από τη θάλασσα

Φώτο πάνω: η βιομηχανική περιοχή από τη στεριά (από το δρόμο προς Βασιλική, από Μαραντοχώρι, Εύγυρο κτλ.)
δείτε επίσης τα video της καταστροφής (εγκαταστάσεις, δρόμοι κτλ) με κλικ στους σύνδεσμους πάνω δεξιά του κόμβου αυτού.

----------------------------------------------

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ

(το 'δάσος' κατά το δασαρχείο, η 'άγονη γη' κατά τους 'ανεμογεννητριάδες', )

'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
ο άνθρωπος των 'ανεμογεννητριάδων' συλαμβάνεται επ'αυτοφόρω κατά τη διαδικασία της προσέγκισης των 'ιθαγεννών ' για αγορά της γης σε εξευτελιστικές τιμές.
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';

'δάσος' και 'άγονη γη';πάνω: Γερμανικά φυλάκια> τα μοναδικά απομεινάρια Γερμανικής κατοχής στο νησί.
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';
'δάσος' και 'άγονη γη';

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

2 comments:

EVA said...

Yeia sas...

Ekpono mia didaktoriki diatrivi sti Gallia, epi tou thematos APE kai nisia... Boreite na me enimerosete sxetika me to ti ginetai epi tou parontos shetika me to parko?? Egkatastathike?? Leitourgei?? An ohi, mipos xerete se poia fasi vrisketai?? Episis, tha ithela tin adeia sas prokeimenou na dimosieyso kapoies shetikes fotografies... Peite mou ti anafora tha thelate na hrisimopoiiso... Me tin ektmisi mou kai tin kalimera mou, Aggeliki Hrysopoulou

RealArchitects said...

Eva tilefonise moy sto 6937066045 na ta poume